Verhuurmakelaar

Professionele beleggers en ook beleggende particulieren besluiten steeds vaker een tweede of derde woning te kopen. Vaak als alternatief voor een lage spaarrente op de kapitaalmarkt, maar soms ook voor een studerende zoon of dochter en daarbij de mogelijkheid om kamers te verhuren voor extra inkomsten.

Verhuren (beleggen) en bijkomende zaken

Met de lage rente op de kapitaalmarkt is beleggen een mooi alternatief. Er zijn echter zaken waar je goed op moet letten. Bij verhuur heb te maken met (gemeentelijke) wet- en regelgeving die, als zaken niet goed geregeld zijn, verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Er zijn allerlei praktische zaken waar je rekening mee moet houden, zoals wat mag ik rekenen aan huur en hoe kom ik aan betrouwbare huurders. Prinsenstad Makelaardij kan je hierbij helpen.

Wat kun je van ons verwachten?

Prinsenstad Makelaardij heeft een breed scala aan diensten voor de verhuurmarkt waardoor je als verhuurder ontzorgd wordt:

  • Wij zorgen ervoor dat je woning(en) op verschillende platforms zoals op VBO, Funda, Pararius, Facebook en Instagram onder de aandacht gebracht wordt(t)(en).
  • Wij screenen en selecteren huurders met behulp van een Huurcheck.
  • Wij maken de huurovereenkomst op die voldoet aan de wettelijke standaarden.
  • Wij zijn een vraagbaak op het gebied van de rechten en plichten van zowel huurder als verhuurder.
  • Indien gewenst voeren wij ook het beheer over de panden en onderhouden namens jou het contact met de huurder(s), inclusief het debiteurenbeheer.

Onderhoud en de VVE

Wanneer je met meerdere woningen onder een dak zit, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De vereniging wordt gevormd door alle eigenaren. De VvE is verantwoordelijk voor het (groot) onderhoud aan de gemeenschappelijke delen van het pand en komt op voor de belangen van de eigenaren. Om dat proces goed te laten verlopen hebben de eigenaren rechten en plichten.

Als de VvE niet vergadert, het bestuur niet actief is, er geen onderhoudsplan is en er ook niet wordt gereserveerd voor onderhoud (dit is wettelijk verplicht!), dan is er sprake van een ‘slapende VvE’. Er zijn meerdere manieren om de VvE te activeren. Jullie kunnen dit zelf doen of jullie vragen Prinsenstad Makelaardij dit samen met jullie te doen.

NB: Wanneer je met Prinsenstad Makelaardij zaken doet, zullen wij nooit een kosten bij de huurder(s) in rekening brengen, maar alleen bij de verhuurder (opdrachtgever)!