Verkoopmakelaar

Bij het verkopen van een huis kom je voor belangrijke beslissingen te staan. Prinsenstad Makelaardij is betrokken, denkt met je mee en geeft een totaaladvies. Wij begeleiden je als makelaar in Delft graag vanaf ons kennismakingsgesprek tot en met de sleuteloverdracht bij de notaris. In ons full service concept zijn alle reguliere makelaarswerkzaamheden inbegrepen.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord aan het raam of in de tuin en je huis is verkocht. Zo eenvoudig is het meestal niet. Verkopen van je woning vergt een gerichte aanpak en een marktconforme vraagprijs. Een te hoge vraagprijs leidt tot een langere verkoopperiode en kan uiteindelijk zelfs een lagere verkoopprijs opleveren dan gehoopt.

Om een realistische vraagprijs te adviseren, nemen we de staat van onderhoud en de luxe van de woning op. Daarnaast scannen we als makelaar in Delft de lokale woningmarkt. Wij adviseren een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde en waarbij rekening is gehouden met zaken als de locatie van de woning, de servicekosten, eventuele erfpacht en het energielabel. Zodra we samen een realistische vraagprijs zijn overeengekomen, leggen we dit vast in een overeenkomst en starten we de verkoop.

Van promotie naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goede promotie. Op basis van ons advies over de in te zetten promotiemiddelen met de daaraan verbonden kosten, maken wij samen met jou de keuze: een verkoopbord aan het raam en/of in de tuin, een verkoopbrochure, adverteren met professionele foto’s en/of een videorondleiding op online huizenplatforms (wo Funda), plattegronden van de woning en soms ook nog adverteren in regionale en/of lokale kranten.

In deze fase moeten ook een aantal andere dingen duidelijk worden. Zo moet er een lijst komen van welke zaken achterblijven in de woning na verkoop. U vult ook een uitgebreide vragenlijst in. Verder heeft Prinsenstad Makelaardij een eigendomsbewijs nodig en een energielabel van de woning. Uiteraard kan Prinsenstad Makelaardij je hierbij helpen.

Voor de foto’s en eventuele video van je woning is het belangrijk dat je woning er goed uit ziet. Prinsenstad Makelaardij geeft tips over styling. Prinsenstad Makelaardij kan als makelaar in Delft desgewenst ook een grondige metamorfose van de woning verzorgen door tussenkomst van een professionele verkoopstylist. Uiteraard regelen wij een professional voor het fotograferen en inmeten van jouw woning. 

Van bezichtiging naar onderhandeling

Nu jouw huis in de verkoop staat kunnen de bezichtigingen beginnen. Wij plannen bezichtigingen in waarbij wij de bezoektijden met jou en de aspirant-kopers overleggen. Bij veel interesse in je woning kan er een OPEN HUIS worden georganiseerd. Dat zit uiteraard bij onze full-service inbegrepen. Prinsenstad Makelaardij beantwoordt als makelaar in Delft tijdens de bezichtigingen vragen en geeft objectieve informatie.

Wij openen altijd een digitaal biedlogboek. Het is voor makelaars verplicht van een digitaal biedlogboek gebruik te maken. Wij voelen aan wanneer er een bod in de lucht hangt. Zodra wij het idee hebben dat er serieus geïnteresseerden zijn, bellen wij deze personen altijd na om hun te vragen naar hun bevindingen. De verkoopstrategie is uiteraard vooraf met jou besproken. Na de uiterste biedingsdatum, bespreken we gezamenlijk de biedingen. Waar nodig wordt nog onderhandeld en na gunning zullen wij de koper informeren. 

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd. Jouw woning is verkocht! Prinsenstad Makelaardij stelt als makelaar in Delft de koopovereenkomst op met de koopsom, de datum van overdracht en eventuele ontbindende voorwaarden.. Wanneer beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend en de wettelijke bedenktermijn van de kopers is verstreken, wordt deze naar de notaris gestuurd.

Eindelijk is het dan zover. Op de dag van overdracht wordt de akte van levering ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langsgeweest om het huis te inspecteren en wij hebben de meterstanden opgenomen. De akte van levering is eerder al door de notaris aan jou gestuurd, zodat de inhoud hiervan geen verrassing meer mag zijn.

De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de onroerende zaakbelastingen, rioolrecht eigenaren, waterschapslasten, bijdragen aan de vereniging van eigenaren, makelaarskosten, aflossing van een lopende hypotheek(en) en registratie bij het kadaster. Uiteraard worden op het notariskantoor ook de sleutels van de woning overhandigd. Nu is de woning echt verkocht!

Klik HIER om te zien welke woningen Prinsenstad Makelaardij de afgelopen 3 jaar heeft verkocht. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor je kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend verkoopadviesgesprek!

------------------- 

Makelaar Den Haag

Makelaar Pijnacker-Nootdorp

Makelaar Den Hoorn

Makelaar Rijswijk