Taxatierapport

Je kunt bij Prinsenstad Makelaardij terecht voor een (spoed)taxatie van de woning. Vaak al binnen 48 uur. Wij brengen hiervoor een bezoek aan de woning, zodat wij daarna alle relevante woningkenmerken kunnen opnemen in het taxatierapport.  

Waarvoor heb je een taxatierapport nodig?  

Je kunt de woning laten taxeren om diverse redenen:  

  • Voor het verkrijgen van financiering voor je woning.
  • Voor het oversluiten van je huidige hypotheek.
  • Bij aanpassing van de hypotheek voor een verbouwing.
  • Voor het nemen van een aan-/verkoopbeslissing.
  • Vaststellingsovereenkomst met de belastingdienst voor successie of overdracht binnen de familie. 
  • Vaststellen marktwaarde in verband met echtscheiding en verdeling.  

NWWI  

Prinsenstad Makelaardij is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Prinsenstad Makelaardij laat al zijn taxaties valideren door het NWWI.  

Wil je meer weten over het proces dat Prinsenstad Makelaardij doorloopt bij het taxeren van een woning? Lees er over in het  Prinsenstad Makelaardij magazine!  

Een taxatie afspraak maken?  

Wil je een taxatieafspraak maken voor de woning? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen wat de kosten van een taxatie zijn, en binnen welke termijn wij de taxatie kunnen uitvoeren.  

Prinsenstad Makelaardij is gecertificeerd en geregistreerd makelaar/taxateur woningen bij de Stichting Certificering voor makelaars (SCVM) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). 

 

------------------- 

Makelaar Den Haag

Makelaar Pijnacker-Nootdorp

Makelaar Den Hoorn

Makelaar Rijswijk