Woningwaarde bepalen

Een waardebepaling is een verklaring (offerte) van Prinsenstad Makelaardij waarin de marktwaarde van jouw woning wordt aangegeven. Bij een waardebepaling doen wij onderzoek naar recent verkochte woningen in de buurt om die vervolgens te kunnen vergelijken met jouw woning. Daarnaast maken wij een ronde door de woning en stellen we je een aantal vragen over de woning. Op basis van een analyse, waarbij we onder meer de staat van onderhoud en de mate van luxe van zowel jouw woning als van de vergelijkbare woningen meenemen, geven we een adviesprijs voor de woning. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening.

Voordat we een waarde afgeven, voeren we eerst een vrijblijvend adviesgesprek bij u in de woning. Tijdens dit adviesgesprek wordt de verkoopstrategie van de woning besproken, evenals de makelaarscourtage, de (opstart)kosten voor fotografie, het maken van plattegronden en het publiceren van de woning op Funda e.d.. Daarna wordt er een verkoopadviesprijs afgegeven.

Waardebepalen of taxeren?

NB: Een waardebepaling is een stuk minder uitgebreid dan een taxatierapport, De waarde wordt niet getoetst door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). De waardebepaling kan daarom niet gebruikt worden voor het verkrijgen van een hypotheek. De waardebepaling wordt gemaakt om jou goed te adviseren bij het te koop zetten van je woning.

Heb je vragen over een waardebepaling? Neem dan contact met ons op. Prinsenstad Makelaardij helpt je graag verder!

 

------------------- 

Makelaar Den Haag

Makelaar Pijnacker-Nootdorp

Makelaar Den Hoorn

Makelaar Rijswijk