Taxatierapport

Je kunt bij Prinsenstad Makelaardij terecht voor een taxatie van de woning. Wij brengen hiervoor een bezoek aan de woning, zodat wij alle relevante woningkenmerken kunnen opnemen in het taxatierapport.

Waarvoor heb je een taxatierapport nodig?

Je kan de woning laten taxeren om diverse redenen:

  • Voor het verkrijgen van financiering voor je woning
  • Voor het oversluiten van je huidige hypotheek
  • Waardebepaling bij aanpassing van de hypotheek voor een verbouwing
  • Waardebepaling voor het nemen van een aan-/verkoopbeslissing
  • Vaststellingsovereenkomst met de belastingdienst voor successie of overdracht binnen de familie
  • Waardebepaling in verband met echtscheiding en verdeling

NWWI

Prinsenstad Makelaardij is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Prinsenstad Makelaardij laat zijn taxaties valideren door het NWWI.

Soms kan worden volstaan met een bureautaxatie

Een bureautaxatie is een taxatie door Prinsenstad Makelaardij, zonder dat een bezoek aan de woning nodig is. Wij waarderen de woning van achter de computer. Dit is mogelijk omdat wij bij het taxeren van de woning worden ondersteund door een geautomatiseerde waarderingsmodel en woningmarktinformatie. Het model berekent de waarde van de woning aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen, waarbij rekening wordt gehouden met woningkenmerken, locatie en marktprijsontwikkelingen.

De voordelen van een bureautaxatie voor u zijn de lagere kosten en ook is het taxatierapport sneller beschikbaar. Een bureautaxatie is bijvoorbeeld mogelijk wanneer u niet meer dan 90% van de woningwaarde wilt financieren, maar er zijn meer voorwaarden en die kunnen verschillen per hypotheekverstrekker. Vraag naar de mogelijkheden van een bureautaxatie door Prinsenstad Makelaardij.

Een taxatie afspraak maken?

Wil je een taxatieafspraak maken voor de woning? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen wat de kosten van een taxatie zijn en binnen welke termijn wij de taxatie kunnen uitvoeren.

Prinsenstad Makelaardij is gecertificeerd en geregistreerd makelaar/taxateur woningen bij de Stichting Certificering voor makelaars (SCVM) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).