Verkoopmakelaar

Passend advies van Prinsenstad Makelaardij

Bij het verkopen van een huis kom je voor belangrijke beslissingen te staan. Prinsenstad Makelaardij is betrokken, denkt met je mee en geeft een totaal advies. Wij begeleiden je graag vanaf ons kennismakingsgesprek tot en met de sleuteloverdracht bij de notaris. In ons full service concept zijn alle reguliere makelaarswerkzaamheden inbegrepen.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord aan het raam of in de tuin en je huis is verkocht. Zo eenvoudig is het meestal niet. Verkopen van je woning vergt een gerichte aanpak en een marktconforme vraagprijs. Een te hoge vraagprijs leidt tot een langere verkoopperiode en kan uiteindelijk zelfs een lagere verkoopprijs opleveren dan gehoopt. Met kennis van de lokale woningmarkt komt Prinsenstad Makelaardij tot een realistische vraagprijs. Wij adviseren een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde en waarbij rekening is gehouden met zaken als de ligging van de woning, de servicekosten, eventuele erfpacht, het energielabel en staat van onderhoud van de woning.

Van promotie naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goede promotie. Op basis van ons advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maken wij samen met jou de keuze: een verkoopbord aan het raam en/of in de tuin, een fraaie verkoopbrochure, adverteren met professionele foto’s en/of een videorondleiding op online huizenplatforms (wo Funda), fraaie plattegronden van de woning en soms ook adverteren in regionale en/of lokale kranten.

Je hoeft zelf geen woningstylist te zijn om je huis verkoopklaar te maken, maar tips voor een goede woning presentatie zijn: een opgeruimd en schoon huis, gordijnen open voor een maximale lichtinval, een verzorgde tuin, etc. Prinsenstad Makelaardij kan desgewenst een grondige metamorfose verzorgen door tussenkomst van een professionele verkoopstylist.

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen durven stellen wanneer je als verkoper niet bij bezichtigingen aanwezig bent. Prinsenstad Makelaardij beantwoordt vragen en geeft objectieve informatie. Wij voelen aan wanneer er een bod in de lucht hangt en als dat bod dan komt, dan wordt deze op zijn waarde beoordeeld. De verkoopstrategie is uiteraard vooraf met jou besproken. Prinsenstad Makelaardij weet hierdoor precies binnen welke marge zij kan onderhandelen om voor jou een maximale verkoopopbrengst te realiseren.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd. Jouw woning is verkocht! Prinsenstad Makelaardij stelt de koopovereenkomst op met de datum van overdracht en de koopsom. Ook kunnen ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld het verkrijgen van een financiering, de uitslag van een bouwkundige keuring of het verkrijgen van een bouwvergunning in de koopakte worden opgenomen.

Eindelijk is het dan zover. Op de dag van overdracht wordt de akte van levering ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren en wij hebben de meterstanden opgenomen. De akte van levering is eerder al met jou doorgenomen, zodat er geen verrassingen meer kunnen zijn.

De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de onroerende zaakbelastingen, rioolrecht eigenaren, waterschapslasten, bijdragen aan de vereniging van eigenaren, makelaarskosten, aflossing van een lopende hypotheek en registratie bij het kadaster.

Klik HIER om te zien welke woningen Prinsenstad Makelaardij de afgelopen 3 jaren heeft verkocht. 

Ben je overtuigd van onze expertise? Dan maken wij graag een afspraak voor een vrijblijvend verkoopadviesgesprek.