Verkoopmakelaar

Passend advies van Prinsenstad Makelaardij

Bij het verkopen van een huis kom je voor belangrijke beslissingen te staan. Prinsenstad Makelaardij is betrokken, denkt met je mee en geeft een passend totaal advies. Wij begeleiden je graag van de intake tot en met de sleuteloverdracht bij de notaris. In ons Full Service concept zijn alle reguliere makelaarswerkzaamheden inbegrepen.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord aan het raam of in de tuin en je huis is verkocht. Zo eenvoudig is het meestal niet. Verkopen van je woning vergt een gerichte aanpak en een marktconforme vraagprijs. Een te hoge vraagprijs leidt tot een langere verkoopperiode en kan uiteindelijk zelfs een lagere verkoopprijs opleveren dan je had verwacht. Met kennis van de woningmarkt komt Prinsenstad Makelaardij tot een realistische vraagprijs waar jij als verkoper profijt van hebt. Wij adviseren een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde en waarbij rekening is gehouden met zaken als de ligging van de woning, servicekosten, erfpacht, het energielabel, staat van onderhoud en eventuele technische gebreken van de woning.

Van promotie naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goede promotie. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maken wij samen met jou de keuze: een verkoopbord aan het raam en/of in de tuin, een fraaie verkoopbrochure, adverteren met professionele foto’s en/of een video rondleiding op online huizenveilingen (wo Funda), soms ook adverteren in regionale en/of lokale kranten en fraaie plattegronden van de woning.

Je hoeft zelf geen woningstylist te zijn om je huis verkoop klaar te maken, maar je kent ze vast wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd en schoon huis, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een verzorgde tuin etc. Prinsenstad Makelaardij kan een grondige metamorfose verzorgen door tussenkomst van een professionele verkoopstylist. Desgewenst regelen wij dit voor jou!

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen durven stellen als je er als verkoper niet bij bezichtigingen aanwezig bent. Prinsenstad Makelaardij beantwoordt technische vragen en geeft extra informatie. Dat werkt goed, omdat de makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelen wij feilloos aan wanneer er een bod in de lucht hangt. En als dat bod dan komt, dan wordt dat op zijn waarde beoordeeld. De onderhandelingsstrategie is uiteraard vooraf met jou besproken. Prinsenstad Makelaardij weet hierdoor precies binnen welke marges zij kunnen onderhandelen om voor jou een maximale verkoopopbrengst te realiseren.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd. Jouw woning is verkocht! Prinsenstad Makelaardij stelt de koopovereenkomst op met daarin onder andere de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die, al dan niet tegen betaling, achterblijven in de woning. Ook kunnen ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud, de uitslag van een bouwkundige keuring of het verkrijgen van een bouwvergunning in de koopakte worden opgenomen.
Eindelijk is het dan zover. Op de dag van overdracht wordt de leveringsakte ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren en wij hebben de meterstanden opgenomen. De leveringsakte is eerder al uitvoerig door ons doorgenomen, zodat er voor jou geen verrassingen meer zijn. Nu is het een kwestie van de officiële handtekeningen van de verkoper(s) en die van de koper(s). De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de onroerendezaakbelastingen, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, bijdragen aan de vereniging van eigenaren, makelaarskosten, eventuele aflossing van een lopende hypotheek, registratie bij het kadaster en de eventuele inschrijving in het hypothekenregister.

Graag helpen wij je na de overdracht van je woning nog verder, bijvoorbeeld met het aankopen van een volgende woning.