Sociaal Ondernemerschap: Business Breakfast Club Delft

Sociaal Ondernemerschap: Business Breakfast Club Delft

Naast het zo goed mogelijk helpen van haar klanten wil Prinsenstad Makelaardij ook een sociale onderneming zijn. Dit laatste doet zij bijvoorbeeld door het sponsoren van sportclubs en lokale evenementen. Meer recentelijk is Prinsenstad Makelaardij betrokken geraakt bij de Business Breakfast Club, een maandelijks bijeenkomende ondernemersclub waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Ronald McDonald Huizen

In dit geval is het goede doel het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds is een organisatie die zich inzet voor zieke kinderen en hun families. Het fonds heeft als doel om ouders dicht bij hun zieke kind te laten zijn, zodat zij elkaar kunnen steunen in deze moeilijke tijd. Dit wordt gedaan door het bieden van accommodaties, zoals de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

De Ronald McDonald Huizen zijn speciaal ontworpen om ouders en familieleden van zieke kinderen een thuis te bieden tijdens de behandeling van hun kind in het ziekenhuis. De huizen zijn gelegen bij ziekenhuizen verspreid over heel Nederland en bieden een warme en veilige plek om even tot rust te komen. Hierdoor hoeven ouders niet ver weg te blijven van hun kind.

Naast de huizen biedt het Ronald McDonald Kinderfonds ook Huiskamers aan in verschillende ziekenhuizen. Een Huiskamer van Ronald McDonald is ook aanwezig op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf gasthuis in Delft. Deze ruimte is bedoeld als ontmoetingsplek voor ouders en familieleden van zieke kinderen, waar zij even kunnen ontspannen en ervaringen delen met elkaar.

Het fonds heeft ook vakantiehuizen in Nederland en daarbuiten waar gezinnen met een ziek kind even tot rust kunnen komen. Het Ronald McDonald Kinderfonds is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers om deze accommodaties aan te bieden aan families die dit nodig hebben.

De Business Breakfastclub

De Business Breakfastclub is een netwerk van ondernemers die zich inzetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De club organiseert regelmatig ontbijtbijeenkomsten waarbij ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en netwerken, terwijl ze tegelijkertijd het goede doel steunen.

In Den Haag is er al een succesvolle Business Breakfastclub actief, waarbij ondernemers uit de regio elkaar ontmoeten tijdens ontbijtbijeenkomsten. Dit heeft al geleid tot mooie samenwerkingen en donaties aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Nu is er ook een initiatief gestart om een Business Breakfastclub in Delft op te richten. Hierbij zullen ondernemers uit Delft en omgeving elkaar kunnen ontmoeten en netwerken, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het goede doel. Het doel van de club is om minimaal €10.000 per jaar op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Prinsenstad Makelaardij en de Business Breakfastclub

Prinsenstad Makelaardij is inmiddels lid van de Delftse versie van deze club. De Delftse club komt maandelijks bij elkaar om gezamenlijk te genieten van het ontbijt en tevens te netwerken op wisselende locaties. Door haar lidmaatschap en bijdrage hoopt Prinsenstad Makelaardij via Ronald McDonald kinderhuizen het leven van zieke kinderen en hun ouders een beetje comfortabeler te maken.