Wonen in Poptahof Delft; wat zijn de voordelen?

Op dit moment heeft Prinsenstad Makelaardij een huis in de verkoop, Taj Mahalplaats 3, gelegen in de interessante buurt Poptahof-Zuid in Delft. Het gaat om een ruime tussenwoning in een modern appartementencomplex gelegen aan het water. Bij het horen van het woord Poptahof of Voorhof denken sommige mensen misschien aan hoge flats, weinig sociale cohesie en weinig te beleven. Niets is echter minder waar voor Poptahof-Zuid.

Het gevoel van een bruisende binnenstad

Het gevoel dat je krijgt van wonen in Poptahof-Zuid is eigenlijk hetzelfde als het gevoel van wonen in een rustig deel van het centrum van Delft of ieder ander stadscentrum. Je hebt er de levendigheid van het centrum maar wel de rust die je nodig hebt voor een fijn woonmilieu. Je zou de buurt kunnen zien als het stadscentrum van de wijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Poptahof-Zuid heeft veel te bieden en veel bewoners van de andere buurten in de wijk komen naar Poptahof-Zuid om te winkelen en voor andere activiteiten. Verder heeft de buurt het afgelopen decennium een ware metamorfose ondergaan.

 

De metamorfose van de buurt

Er is grondig gerenoveerd en er zijn een aantal moderne appartementencomplexen gebouwd, waaronder de appartementen aan de Taj Mahalplaats, de Palmyraplaats en het Akropolishof. Het aantal inwoners is de laatste jaren flink toegenomen, er wonen relatief veel jongen mensen en de verdeling tussen mensen met een westerse en niet-westerse achtergrond is vrijwel gelijk[1]. Verder is er in de buurt veel te doen.

Veel te beleven naast de deur

In Poptahof-Zuid bevindt zich het winkelcentrum De Hoven, waar je zelfs op regenachtige dagen comfortabel tijd kunt doorbrengen. De Papsouwselaan en de Martinus Nijhoflaan hebben een grote verscheidenheid aan winkels. Van kapperszaken en exotische supermarkten tot ecologische winkels en lunchrooms; werkelijk alles is hier te vinden. Ook recreëren is goed te doen in deze buurt met het Poptapark, de Poptagarden en een voetbalveld naast de deur. Toch liever ergens anders heen?

Alles dichtbij en toch rustig

Het oude centrum van Delft en het treinstation bevinden zich op ongeveer tien minuten lopen van Poptahof-Zuid. Over scholen en een ziekenhuis hoeven we eigenlijk niet eens te beginnen; die zijn allemaal vrijwel naast de deur. Overigens wordt er in de omgeving nog veel nieuw hoog stedelijk gebouwd. Wie graag in een levendige buurt wil wonen met veel voorzieningen om de hoek, maar niet direct in het historisch centrum hoeft te zitten, doet er goed aan om Poptahof-Zuid te overwegen.