fbpx

Reguliere makelaarswerkzaamheden

1. Woningopname en waardebepaling

De makelaar neemt contact met u op voor het maken van een afspraak voor de woningopname en waardebepaling. Hij inventariseert en valideert de kenmerken van de woning, bepaalt de woonoppervlakte en de inhoud volgens de geldende NEN 2580 norm en zal op kantoor een rapport uitwerken met onderbouwing van de vraagprijs en verkoopstrategie.

2. Bepalen verkoopstrategie

De waarde van een woning komt tot stand door veel objectieve factoren zoals bijvoorbeeld woonoppervlakte en inhoud maar verder ook door subjectieve factoren. Alle relevante factoren samen bepalen uiteindelijk voor welke vraagprijs de woning in de markt wordt gezet en met welke verkoopstrategie. Uw persoonlijke situatie en uw wensen spelen daarin een belangrijke rol.

3. Presenteren van uw woning

Uw woning wordt optimaal gepresenteerd om kandidaat kopers een mooie indruk te geven met het doel hen te verleiden om een afspraak te maken voor een bezichtiging. In opdracht van ons en na overleg met u, maakt een professional foto’s, video opnamen, meet de oppervlakte en maakt plattegronden* van uw woning. Hierna schrijven wij in overleg met u een uitnodigende verkooptekst voor op internet. Daarbij maken wij een fraaie digitale brochure die kijkers naar uw woning op internet op elk gewenst moment kunnen downloaden.

* de kosten hiervan worden aan u doorberekend. Dit is afhankelijk van uw wensen, maar reken hiervoor bij verkoop op minimaal € 225,- (incl. BTW)

4. Publiceren op Funda, andere websites en op Facebook, Instagram en Twitter

Woningzoekenden kijken in de huidige markt nog het meeste op Funda en op andere websites zoals Pararius en natuurlijk op onze website Prinsenstad Makelaardij. Toch biedt dit alleen geen garantie meer voor een snelle verkoop. Daarom worden ook opkomende media als Facebook, Instagram en Twitter meegenomen in de publicatie*. Het doel van publiceren van uw woning op meerdere websites in verschillende vormen en op andere media is gericht op het bereiken van zoveel mogelijk woningzoekenden.

* kosten van publicatie op Funda worden aan u doorberekend. Reken hiervoor op minimaal € 100,- (incl BTW)

5. Bezichtigingen

Bezichtigingen van uw woning worden verzorgd door de makelaar. Hij ontvangt geïnteresseerden en verzorgt de rondleiding. De makelaar neemt circa 30 minuten de tijd om kijkers een goede indruk van uw woning te geven en verstrekt daarbij aan potentiële kopers de beschikbare informatie. Na afloop van iedere bezichtiging brengt de makelaar hiervan kort verslag uit aan u als verkoper.

6. Onderhandelingen

De makelaar voert namens u onderhandelingen met de bieder(s). Elk bod wordt aan u overgebracht en besproken. U ontvangt daarbij ons advies over wat u het beste kunt doen. Iedere persoonlijke situatie van de bieder en elk bod voor uw woning is uniek en vraagt daarom om een zorgvuldige overweging van factoren. De makelaar is ervaren, deskundig, integer en kan de waarde van het bod goed voor u inschatten. Bij Prinsenstad Makelaardij staat u als klant centraal en draait het om uw belangen. Wij zullen uw belangen zo goed mogelijk behartigen met als doel uw huis voor een marktconforme prijs en onder de beste condities te verkopen.

7. Opstellen van de verkoopovereenkomst

Prinsenstad Makelaardij maakt gebruik van een modelovereenkomst voor een bestaande woning of appartement, zoals vastgesteld door de brancheorganisaties voor makelaars zoals VBO Makelaar, NVM en VastgoedPRO samen met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In de koopovereenkomst leggen we de hoogte van de koopsom, de (ontbindende)voorwaarden en de datum van overdracht van de woning vast. Ook andere afspraken gemaakt tussen koper en verkoper worden hierin vastgelegd.

8. Afhandeling van de verkoop

Nadat de koopovereenkomst is getekend zorgt de makelaar er voor dat de notaris alle benodigde informatie verkrijgt om de akte van levering op te kunnen maken. De makelaar bewaakt de termijnen voor bijvoorbeeld het verlopen van de ontbindende voorwaarden. De makelaar is aanwezig bij de oplevering van de woning door de verkoper aan de koper. Ook is de makelaar aanwezig bij de formele overdracht van de woning op het kantoor van de notaris. Bij vragen staan wij klaar om u te helpen, ook nog nadat de woning is verkocht.