Home » Diensten » Verkoopmakelaar

Verkoopmakelaar Delft | Prinsenstad Makelaardij 

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Prinsenstad Makelaardij is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend totaal advies. Wij begeleiden u graag van de intake tot en met de sleuteloverdracht. In ons Full Service concept zijn alle reguliere makelaarswerkzaamheden inbegrepen.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs
Een bord aan het raam of in de tuin en uw huis is verkocht. Zo eenvoudig is het helaas niet. Verkopen van uw woning vergt een doordachte aanpak en een marktconforme vraagprijs. Een te hoge vraagprijs leidt tot een langere verkoopperiode en kan uiteindelijk zelfs een lagere verkoopprijs opleveren dan u had verwacht. Met kennis van de actuele markt komt Prinsenstad Makelaardij tot een realistische vraagprijs waar u als verkoper profijt van heeft. Wij adviseren een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde en waarbij rekening is gehouden met zaken als de ligging van de woning, servicekosten, erfpacht, het energielabel, staat van onderhoud en eventuele technische gebreken van de woning zijn verwerkt. De verkoper heeft een meldingsplicht richting de koper over alle zaken ten aanzien van de woning die bij hem/haar bekend zijn en aan de andere kant heeft een potentiële koper een onderzoeksplicht naar mogelijk gebreken aan de woning, die niet vooraf bij de verkoper bekend zijn.

Van promotie naar een verkoopklaar huis
Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goede promotie. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maken wij samen met u de keuze: een verkoopbord aan het raam of in de tuin, adverteren met professionele foto’s, plattegronden en/of een video rondleiding* op online huizenveilingen (wo Funda), adverteren in regionale en/of lokale kranten en/of een fraaie verkoopbrochure.

* voor deze service maken wij gebruik van de diensten van Makelaarsondersteuning Delfland.

U hoeft zelf geen woningstylist te zijn om uw huis verkoop klaar te maken, maar u kent ze vast wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd en schoon huis, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een verzorgde tuin etc.. Prinsenstad Makelaardij kan ook een grondige metamorfose verzorgen door tussenkomst van een professionele verkoopstylist. Desgewenst kunnen wij dit voor u regelen.

Van bezichtiging naar onderhandeling
De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen durven stellen als u als verkoper er niet bij bent. Prinsenstad Makelaardij beantwoordt technische vragen en geeft meteen extra informatie. Dat werkt vaak goed, omdat de makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelen wij feilloos aan wanneer er een bod in de lucht hangt. En als dat bod dan komt, dan wordt dat op zijn waarde beoordeeld. De onderhandelingsstrategie is uiteraard vooraf met u besproken. Prinsenstad Makelaardij weet hierdoor precies binnen welke marges hij kan onderhandelen om een voor u maximaal resultaat te behalen.

Van koopovereenkomst naar notaris
Gefeliciteerd. Uw woning is verkocht! Prinsenstad Makelaardij stelt de koopovereenkomst op met daarin onder andere de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. Ook kunnen ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud, de uitslag van een bouwkundige keuring of het verkrijgen van een bouwvergunning in de koopakte worden opgenomen.

Eindelijk is het dan zover. Op de dag van overdracht wordt de leveringsakte ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren en wij hebben de meterstanden opgenomen. De leveringsakte is eerder al uitvoerig door ons doorgenomen, zodat er voor u geen verrassingen meer zijn. Nu is het een kwestie van de officiële handtekeningen van u als verkoper en die van de koper. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de onroerende zaakbelastingen, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, bijdragen aan de vereniging van eigenaren, makelaarskosten, eventuele aflossing van een lopende hypotheek, registratie bij het kadaster en de eventuele inschrijving in het hypothekenregister.

Graag helpen wij u na de overdracht van uw woning nog verder, bijvoorbeeld met het aankopen of huren van uw volgende woning.

Heeft u aankoop-, verkoop-, huur- , verhuurplannen en wilt u een gratis waardepaling van uw huidige woning? Laat dan HIER uw gegevens achter en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op!